Det danske herrelandshold i håndbold

Håndbold er en populær sport i Danmark, og nationen følger glædeligt med når vores drenge og piger er ude og spille for Danmark i de røde og hvide farver.

Håndbolden er blevet en del af den danske kultur, og det er i virkeligheden ikke så mærkeligt når håndbolden har rødder i Danmark, hvor det hele startede.

Det danske herrelandshold i håndbold har altid fuld opbakning når de går på banen, og alle danskerne er på fornavn med spillerne, som vi alle følger vi kender så godt.

De største profiler

Med top profilerne Mikkel Hansen, Niklas Landin, Bo Spellerberg, Jesper Nøddesbo og Kasper Søndergaard er de danske vikinger skarpe og repræsenteret med de bedste over hele linjen.

Mikkel Hansen, der har spillet håndbold siden 12-års alderen har i dag en kampvægt på 96 kg og med en tilsvarende højde på 196 cm er han en klippe at have med på banen. Vi husker hans umulige skud ved OL i 2008, som virkelig mindede os om Mikkels kvaliteter som håndboldspiller.

Mikkel blev kåret som verdens bedste håndboldspiller i 2012 af Det Internationale Håndboldforbund, hvilket var et kæmpe velfortjent skulderklap. Du kan læse flere fakta om Mikkel Hansen her.

Niklas Landin Jacobsen er fra 1988 og spiller i øjeblikket for Rhein-Neckar-Löwen i Bundesligaen. Han trådte ind på det danske herrehåndboldslandshold i 2008 og allerede i 2009 blev han af Ulrik Weilbek udtaget til VM i Kroatien. I 2010 blev Niklas forhånds udtaget til truppen der skulle med til VM i 2011 i Sverige.

Bo Spellerberg er fra 1979 og spiller i øjeblikket for Håndboldliga-klubben KIF Kolding København. Spellerberg havde sin debut på landsholdet allerede i 2000 og var med til at vinde EM-guld i Norge i 2008. Spellerberg har ydermere været med at vinde sølv to gange til VM med herrelandsholdet.

Jesper Brian Nøddesbo er fra 1980 og spiller lige nu for FC Barcelona som stregspiller. Han har trådt sine håndboldsko i Barcelona siden 2007, hvor han havde forladt KIF-Kolding som imidlertid var der hvor han i 2006 blev topscorer i ligaen.

Kasper Søndergaard er fra 1981 og spiller PT for Skjern Håndbold i Håndboldligaen, men har før trådt sine sko hos KIF-Kolding, ligesom Nøddesbo. Jesper spiller helst som venstrehåndet højreback og havde sin debut på herrelandsholdet i 2004. I 2008 blev han udtaget til OL-truppen, som skulle til Beijing.

 

Følg de danske håndboldherrer her hos os og få de gode odds når du spiller.