Bio: Håndboldspilleren Nikola Karabatic

Alt om den franske verdensstjerne

Skal der analyseres eller spilles på håndboldresultater, er det godt at vide lidt om spillerne. Her finder du alt om den franske verdensstjernen Nikola Karabatic.

Med sine 196 centimeter er han en klippe når han løber rundt på banen, og er let til bens mens han pisker igennem modstanderne.

Nikola Karabatic er en fransk håndboldspiller, men er af serbokroatisk oprindelse. Han er født 11. april 1984 i det tidligere Jugoslavien. Han er serbokroatisk fordi hans far er fra Kroatien og moderen er fra Serbien.

Interessen for håndbold kommer ikke fra fremmede, da hans far, Branko Karabatić, også spillede håndbold i mange år.

 

Nikola Karabatic spiller i spanske Barcelona

Nikola spillede for den franske Championnat de France de handball-klub Montpellier HB. I 2005 skiftede Nikola til den tyske Bundesliga-klub THW Kiel efter fem år hos Montpellier.

I 2009 flyttede han dog tilbage til Montpellier i hjemlandet Frankrig. I oktober 2012 blev Nikola og seks af hans kollegaer dømt for matchfixing, altså for at spille på egne resultater, og dette resulterede i en karantæne fra at spille i den franske håndboldliga på ubestemt tid. Imidlertid blev han i juni 2013 flyttet til Barcelona på kontrakt fire år frem.

Nikola har flere medaljer på samvittigheden. Sammen med det franske landshold har han vundet guld til OL, VM og EM. I 2006 var det europamesterskabet der blev vundet i en finalesejr over Spanien. To år senere i 2008 ventede OL i Beijing hvor der blev vundet guld. I 2009 blev holdet verdensmestre i Kroatien og i 2011 blev det til endnu en guldmedalje til samlingen ved EM i Østrig.

Privat har han en bror, Luka, der er født i 1988. Broderskabet og familiebåndet er meget vigtigt i Karabatic familien, og da Luka også har sportsinteresser, er det en luksus for begge brødre, at de har det at være fælles om.

I hjemmet tales der Serbisk og Kroatisk med forældrene og hans bror, mens han på den internationale scene taler både fransk og engelsk. Nu ved du lidt mere om Nikola Karabatic.

 

Det bliver spændende at følge den franske profil ved EM håndbold for mænd i 2014, hvor Frankrig nemt kan blive værste konkurrent til dansk sejr.

I første omgang kan du få en forsmag på hans kvaliteter, fra sidste EM slutrunde i håndbold: