Bio: Håndboldspilleren Mikkel Hansen

Når der skal tippes eller analyseres håndbold, er det godt at have fakta på plads. Her finder du fakta om Mikkel Hansen – hele Danmarks håndbold-darling. Mikkel er 26 år, født d. 22. oktober 1987 i Helsingør.

Det var også her i Helsingør, at han startede sin håndboldkarriere som barn i Helsingør Idrætsforening. Først blev fodboldstøvlerne prøvet af for en stund, men som 12-årig satsede han udelukkende på håndbolden og valgte den sport som sit fokus.

Fakta om Mikkel Hansen

Med en lampevægt på 96 kg og en højde på 196 er han en rigtig håndboldskæmpe, med en enorm fysik og teknik, der er svær at matche for modstanderne.

Men sådan har det ikke altid været. Da Mikkel startede i sin tid, var han blandt de mindste – dette har dog vendt 180 grader siden. Og han har det ikke fra fremmede. Mikkels far, Flemming Hansen spillede selv 120 landskampe og scorede 240 mål.

Efter at have trådt de første sportssko flade i Helsingør, gik turen til Oure Idrætsefterskole for at udvikle mere specifikt på Mikkels talent. Det bar frugt, og han rykkede hurtigt videre til GOG Svendborg.

Tilbage i 2007 fik Mikkel Hansen debut på det danske herrehåndboldlandshold i en alder af blot 20 år, og siden da har karrieren taget fart.

I 2008 kaldte sydens sol, og Mikkel blev tilbudt en plads hos FC Barcelona, som han ikke var længe om at overveje. Der blev sagt ja tak, og Mikkel havde nogle lærerige år hos FC Barcelona. Samme år ved OL præsterede Mikkel et mål, som mildt sagt var langt over norm, og fik her virkelig stemplet sit navn fast i cementen.

Han spillede for AG København i to år fra 2010 til 2012 og, som nævnt tidligere, har også tidligere spillet for GOG Svendborg i den danske håndboldliga.

I 2011 var Mikkel med til VM, og holdet vandt som bekendt sølv. Han kom ud på den anden side som turneringens topscorer med 68 mål og endte med at blive udtaget til turneringen All Stars hold. I 2011 blev det regnet sammen, at han havde scoret 274 mål i 60 landskampe.

Et af højdepunkterne i Mikkels karriere var, da han i 2012 blev kåret som verdens bedste håndboldspiller af Det Internationale Håndboldforbund.

Vi kender også Mikkel Hansen fra Head & Shoulders reklamerne, hvor han repræsenterer mærket ved brug af sit brand, nemlig hans eget navn.

Endnu bedre kendes han for sine mange på det det danske herrelandshold. Her kan du se en række af de bedste: